Domena hr za vašo spletno stran


Na hrvaškem je domena hr zelo pogosta. Veliko spletnih strani ima takšno končnico, podobno kot to v Sloveniji velja za končnico si. Če bi želeli tudi vi na Hrvaškem odpreti svojo spletno stran, spletno trgovino, blog itd., potem je domena hr prava izbira tudi za vas. Morda ste že kaj slišali o tem oziroma ste to ugotovili že sami, zato ste začeli poizvedovati, kje jo lahko registrirate. Pri tem pa ste naleteli na problem, saj ta url naslov ni na voljo vsem. Preberite si kaj več o tem!

Registracija končnice .hr

V kolikor nameravate svoje poslovanje razširiti še na nam bližnji hrvaški trg, potem je smiselno, da razmislite tudi o zakupu ustrezne domene oziroma url naslova, na katerem bo registrirana vaša spletna stran ali vaša spletna trgovina, ki bo namenjena hrvaški publiki. Zaradi tega mora imeti tudi ustrezno končnico. Kot že rečeno, je najbolj ustrezna prav končnica .hr, ki je na Hrvaškem najpogostejša. Domena hr oziroma tista s končnico .hr se sicer lahko registrira pri različnih registrarjih. Če bi si želeli imeti takšen url naslov, je najbolje poiskati hrvaškega registrarja, ki vam to omogoča.

Kako registrirati domeno na Hrvaškem?

Domena hr se lahko registrira kot vsaka druga domena, čeprav imajo na Hrvaškem res malo drugačen sistem glede tega kot pri nas oziroma kot v drugih državah. Hrvaški državljani in organizacije, društva in podobno lahko dobijo domeno s svojim imenom in takšno končnico celo brezplačno, sicer pa pri registraciji te končnice obstajajo nekatere omejitve. Zaradi tega ste morda slišali, da HR domena ni na voljo vsem, kar drži, vendar pa to še ne pomeni, da je ne morete registrirati tudi vi.

V teoriji je to res, saj za njen zakup oziroma registracijo veljajo določena pravila oziroma omejitve, ki se jih je treba držati. V praksi pa jo lahko registrira praktično vsak brez večjih težav. Pomembno je le, da najde registrarja, ki mu to omogoča in ki lahko za vas uredi vse potrebno. V tem primeru z registracijo ne boste imeli prav nobenih težav. V kolikor torej želite imeti spletno stran, ki bi bila namenjena hrvaškemu trgu, poiščite ustreznega registrarja!