HR domena s prednostmi uporabe TLD državne kode


HR domena

HR domena najvišje ravni države Hrvaške vsebuje končnico imena, ki se imenuje tudi TLD državna koda ali ccTLD. Ta kratica oziroma državna oznaka se zatorej pojavlja v končnicah imena spletnih strani, ki večinoma izvirajo iz Hrvaške. Da bi iskalniki preusmerili spletno stran k bolj ekološkim iskalnim prometom, morajo razumeti spletno stran in podjetje.

S končnico imena spletne strani, ki vsebuje informacije in kazalnike o spletnem mestu v državi Hrvaški, bodo internetni iskalniki spletno stran tudi višje uvrstili. HR domena pomaga podjetjem lokalizirati promet spletne strani, kjer hkrati povečuje tudi rezultate na iskalniku.

Domače domenske končnice višajo iskalne rezultate

Obstaja veliko primerov, ko bodo glavni internetni iskalniki zagotovili višje uvrstitve rezultatov za spletne strani, ki imajo TLD posamezne države. Na primer, če internetni uporabnik iz Hrvaške išče svetovalne storitve za programsko opremo v določeni državi, se lahko spletno mesto na naslovu software.hr uvrsti višje kot druga spletna stran z mednarodno končnico .com, ki prodaja isti izdelek oziroma storitev.

HR domena

HR domena zato pomaga povečati prepoznavnost podjetja preko imenikov, ki jih običajno uporabljajo uporabniki spletnih strani v Hrvaški. Imeniki so odličen način za izboljšanje uvrstitev rezultatov v iskalnikih in njihovih povezavah, ki vodijo do večjega prometa in preusmeritev na spletno stran podjetja.

Domače domenske končnice povečujejo zaupanje strank

Končnice imen spletnih mest, specifičnih za posamezno državo, lahko pomagajo povečati zaupanje strank, saj se mnogi kupci počutijo bolj udobno in sproščeno ob nakupih pri lokalnih trgovcih.

Domači potrošniki veliko lažje sledijo prodaji določenih izdelkov lokalnega podjetja in lažje spremljajo kakršna koli vprašanja ali pomisleke v zvezi z izdelkom.

Prepoznavanje ciljne skupine preko spletne strani podjetja

Spletne strani, ki imajo TLD posamezne države, podjetjem pomagajo pri ugotavljanju, kje se njihove stranke in kupci dejansko nahajajo in kakšne izdelke najraje kupujejo. Tako lahko podjetje svojim strankam ponudi bolj prilagojene izdelke in storitve, ki sledijo potrebam kupcev.

HR domena

Nakup domene HR vam je na voljo pri ponudniku spletnega gostovanja na strani www.plus.hr, ustvarja spletne strani za hrvaška podjetja, ki se svojim lokalnim kupcem z njihovo uporabo še bolj prilagajajo v ponudbi svojih izdelkov. Zato imajo tudi njihovi kupci občutek varnosti in zaupanja pri nakupih in poslovanju.