Opis imenika Matkurja.com “Kokoška”


Matkurja.com (http://www.matkurja.com)
Matkurja je največja ikona slovenskega spleta. Nastala je leta 1996, kokoške svetovno znanega risarja Tomaža Lavriča, pa v svetovnem spletu veljajo kot nekakďż˝en sinonim za web-Slovenijo. Slovenci imamo kokošnjak kljub pojavi več konkurenčnih strani še zmeraj najrajši, to vsekakor dokazuje tudi največji obisk med vsemi slovenskimi stranmi.

Črni packi:
Prva sega nekaj let nazaj, ko naj bi se “po čudnih stranpoteh” matkurja -pred tem imenovana slowwwenia- iz upravljanja Inšt. Jozefa Štefana preselila pod okrilje in varstvo mogočnega Eon-a.

Druga črna packa pa je napisana na osnovi izkušnje, ki sem jo imel z uredniki imenika. Za začetek pojasnilo: vsi, ki naredite svojo spletno stran, jo lahko prijavite na imenik kokoške; in enako je z “dogodki” (vsebinami, ki so vezane na določen dogodek). Toda redno se dogaja, da uredniki naših vsebin ne uvrščajo v imenik, pa čeprav smo jih naredili nalašč za dogodek (npr. prispevek o Heleni Blagne/pred velikim koncertom ali pa o Severini, pa še in še bi lahko naštevali). Tako sedaj na imeniku pri “Heleni Blagne” naletimo na piratsko različico prevzto iz našega Soncka, pritožbe o “naši”Heleni pa so uredniki Matkurje preprosto ignorirali! Očitno je, da uredniki veliko dajo na prijateljske ali denarne povezave. No, bomo videli, če se jim to v prihodnosti ne bo maščevalo.

Vas zanima športna kamera? Potem si preberite naš članek na to temo.