Najboljši način gostovanja za mala in srednje velika podjetja


V zadnjih letih je virtualen ali VPS hosting postal priljubljen način za poganjanje spletnih strani. Uporablja ga veliko malih in srednje velikih podjetij, saj jim prinaša številne prednosti. Virtualizacija nam nudi možnost, da si popolnoma prilagodimo vse lastnosti strežnika. Res je, da deluje podobno deljenemu načinu, vendar je v osnovi veliko bolj napredno. Velika prednost je tudi ta, da so stroški vzdrževanja zelo nizki. Tako je to najboljši način za gostovanje naše spletne strani, saj nam omogoča nadzor, ki je podoben namenskemu strežniku.

Kako deluje VPS hosting?

VPS hosting deluje tako, da se izvaja na strežniku, ki si ga delimo z drugimi uporabniki. Velika prednost pa je ta, da imamo zakupljene zmogljivost svojega strežnika. Tako si prostora, pasovne širine in zmogljivosti procesorja ne delimo z drugimi uporabniki. To pomeni, da naša spletna stran ne bo delovala počasi ali slabo, ker jo motijo druge spletne strani. 

Možnost imamo tudi spreminjati nastavitve na svojem delu strežnika, kot so:

  • Izbira operacijskega sistema
  • Možnost izbire verzij različnih komponent, kot so PHP, MySQL ipd.
  • Nadgradnja moči procesorja, prostora in drugih lastnosti

Dostop do strežnika preko FTP

Kot če bi imeli namenski strežnik, bomo tudi pri VPS hostingu imeli možnost FTP dostopa. Tako lahko hitro naložimo spletno kodo, videe, muziko, grafiko in ostalo vsebino na spletno stran. FTP dostop nam tudi omogoča, da spremenimo lastnosti spletne strani preko različnih besednih in kodnih urejevalnikov.

Lahko se pa prijavimo v nadzorno ploščo preko posebnega vmesnika, ki nam omogoča vpogled v vse lastnosti spletnega gostovanja. Tako lahko hitro namestimo različne aplikacije, preverimo porabo podatkov ter ustvarimo e-račune za vzdrževanje spletne strani.

Podpora za vzdrževanje strežnika

Veliko podjetij, kot je www.infonet.hr nam nudi možnost, da nam pomaga s tehničnimi težavami. Tako lahko hitro razrešimo težave s strežnikom, ko se kaj zalomi. To je izredno pomembna storitev, posebej če nismo dobro tehnično podkovani.

VPS hosting nam tudi nudi boljšo varnost pred hekerji in virusi. Ker je naša spletna stran v virtualnem okolju, se nahaja pod več plastmi zaščite požarnih zidov. Tako tudi, če nepridipravi dobijo dostop do samega strežnika, bodo naši podatki še vedno popolnoma varni.