Nakup športne kamere


Ko kupujemo športno kamero se večina ljudi odloči za velik znamke. Vendar, če pobrskamo po spletu z ključnimi besedami »športna kamera« bomo videli, da je izbira velika večja, kot smo mislili. Takoj se lahko znajdemo v zadregi, saj se ne znajdemo med ogromno izbiro. V tem vodiču vam bomo približali na kaj moramo biti pozorni ob nakupu kamere, ki jo mislimo uporabljati za šport.

Kvaliteta videa

Večina športnih kamer je danes opremljenih z 4k resolucijo, ki omogoča, da snemamo video z neverjetno kvaliteto. Cenejše opcije so 1080p ali 720p snemanje, kar je več kot dovolj za večino amaterskih posnetkov. Športna kamera, ki ima 4k resolucijo nam ne bo v veliko pomoč, če bomo posnetke gledali na napravah, ki je ne podpirajo take ločljivosti.

Oblika in teža

Naša športna kamera mora imeti primerno obliko in težo, ki nas ne bo motila pri snemanju. Večina takih kamer je v obliki škatlice, kar jih naredi odlične, da jih namestimo na prsni koš, glavo in roke. Preverimo, če nam oblika in teža ustreza, saj nam lahko pri snemanju na terenu tudi najmanjša neudobja povzročajo težave.

Če uporabljamo kamero v ekstremnih vremenskih pogojih, kot je dež, sneg, pod vodo ali ob žgočem soncu, povprašajmo ali je narejena za taka okolja. Vse športne kamere imajo deklarirano uporabo v raznih okoljih. Za več informacij je bolje povprašati prodajalce, saj bomo tak dobili najbolj kvalitetne podatke o lastnostih kamere.

Življenjska doba baterije na kameri

Morda ena izmed najbolj pomembnih funkcij kamere je življenjska doba baterije. Poznamo kamere, ki zdržijo od nekaj ur do celega dneva snemanja z enim polnjenjem. Če preživimo veliko časa na terenu snemajoč mora naša športna kamera imeti baterijo z dolgo vzdržljivostjo. Enako pomemben je čas polnjenja baterija in ali se baterijo lahko zamenja hitro.

Dodatki za prenosno kamero

Če smučamo, se potapljamo, vozimo kolo ali uživamo v kateri koli drugi aktivnosti, bomo potrebovali kamero, ki jo lahko pričvrstimo na našo opremo. Poglejmo kakšni dodatki so podprti s strani proizvajalca za našo športno aktivnost, saj nočemo kupiti kamere, ki je ne bomo mogli uporabljati.

Povezljivost z drugimi digitalnimi napravami

Za hitro prenašanje posnetkov na pametni telefon, tv, prenosnik in druge naprave, mora imeti naša športna kamera vgrajene funkcije, ki to podpirajo. Tudi nekateri dodatki za kamere potrebujejo Wi-Fi ali BlueTooth povezljivost, da delujejo pravilno.

Pred nakupom se posvetujmo o vsaki lastnosti kamere. Če imamo dobro planirano uporabo kamere bomo hitreje našli točno tak model, ki nam bo nudila največ užitka pri snemanju.

Mimogrede, ali veste, da tudi igralci mobilni iger, kot so Pokemon GO ali Harry Potter Wizards Unite vse več uporabljajo kamere in fotoaparate za zajemanje dogodkov? Na teh dogodkih se po svetu zbira na deset tisoče ljudi!

Bi radi pridobili izgubljene slike iz vašega telefona? Potem si le preberite članek na to temo.