Povrnimo izgubljene slike z našega telefona


Izguba slike z našega telefona se lahko zgodi zaradi mnogo različnih razlogov. Prenosni ačunalnik in pametni telefon iPhone imata možnost povrniti izbrisane datoteke iz koša oziroma iz mape »nedavno pobrisane datoteke«. Android pa na žalost nima te funkcije in ko pobrišemo svoje podatke jih ne moremo preprosto povrniti. V tem kratek članku si bomo pogledali kakšne so naše možnost povrnitve slik z naših pametnih naprav, neglede na to, zakaj smo jih izgubili.

Prvi koraki

Ko ugotovimo, da smo izgubili slike s telefona je prvo pravilo, da ga prenehamo uporabljati. To naredimo v primeru, če je telefona seveda še v delujočem stanju. Telefon nato odnesimo strokovnjakom za restavriranje izgubljenih podatkov, ki jih lahko najdemo na spletu po ključnih besedah »kako obnoviti izbrisane slike s telefona«. Če povzamemo kaj lahko na našem koncu storimo:

 • Telefon prenehajmo uporabljati, ko ugotovimo, da smo izgubili slike
  Prenehanje uporabe telefona bo povečala možnost, da bomo lažje in hitreje pridobili naše izgubljene slike.
 • Čimprej odnesimo telefon k strokovnjakom
  Če bomo hitro ukrepali bomo povečali možnost, da povrnemo izgubljene slike v celoti nazaj.

Kaj, če telefon ne deluje?

Telefon se lahko pokvari zaradi mnogih razlogov, kot so mehanične okvare, napake v operacijskem sistemu in seveda virusi. Velikokrat se pa seveda zgodi, da ponesreči pobrišemo podatke v naglici in šele kasneje opazimo, da smo se ušteli.
Najbolj pogoste razlogi za izgubo podatkov so:

 • Mehanične okvare
  Napake proizvajalca, udarci in druge poškodbe lahko pokvarijo mehanizem, ki poganja telefon zato preneha delovati.
 • Napake v programski opremi
  Napake v programski opremi se lahko zgodijo kadarkoli in nam onemogočijo dostop do telefona.
 • Virusi
  Virusi nam lahko pobrišejo vso vsebino s telefona ali nam ga zaklenejo in zahtevajo odkupnino.

V vsakem primeru nam lahko strokovnjaki povrnejo slike in druge podatke s telefona. Pomoči na voljo je veliko in najlažje jo najdemo, če v internetni brskalnik vtipkamo »kako obnoviti izbrisane slike s telefona«.

Načini za povrnitev podatkov

Za Android in iOS telefona obstajajo različne aplikacije, ki nam same preiščejo telefon in poskušajo obnoviti izgubljene slike. Ta opcija ni priporočljiva, ker moramo izvesti »root« na telefonu s katerim pa izgubimo garancijo. Najboljša opcije je vedno, da prepustimo to servisu, kjer nam bodo obnovili slike na profesionalen in strokoven način.

Kemični svinčniki so nujen pripomoček za vsako podjetje. Več o njih pa v članku na to temo.

Domena .HR je super izbira za vse, ki želite doseči tudi hrvaški trg. Registrirajte svojo .HR domeno, preden vas prehiti konkurenca! Preberite več …