Potek oblikovanja spletnih strani za visok dnevni obisk


Oblikovanje spletnih strani na unikaten način

Visok dnevni obisk in morebitno prodajo izdelkov ali storitev, dosežemo z dobro oblikovano spletno stranjo po najnovejših smernicah. Smernice se namreč hitro spreminjajo. Težko je slediti vsem novostim na tržišču, zato je dobro, da se o tem pozanimamo pri strokovnjakih.

Začetek načrtovanja spletne strani

Pomembno je, da se na začetku preden se dogovorimo za oblikovanje spletnih strani, pogovorimo tudi o naših željah in ciljih. Odločiti se moramo, ali bo vsebina informativne narave ali bo prodajno usmerjena.

Kvalitetno oblikovanje spletnih strani
Oblikovanje spletnih strani po najnovejših standardih

Spletno mesto informativne narave ne potrebuje veliko prilagajanja in marketinških strategij. Pomembno je samo redno dodajanje vsebine in posodabljanje informacij.

Prodajno usmerjeno spletno mesto

V primeru, da želimo imeti prodajno usmerjeno spletno stran, pa moramo narediti celovito raziskavo ciljne populacije, njihove kupne moči in njihovih preferenc. Ker sami težko preučimo najnovejše trende, za to najamemo zunanjega izvajalca.

Slednji redno vzdržuje in posodablja vsebino, poenostavlja obveščanje zaposlenih in strank, dodaja podatke in cenike ter oblikuje spletno stran, ki bo privlačna končnemu uporabniku.

Integracija CMS sistema 

Za najhitrejše spremljanje vsebine in prometa je priporočljiva integracija CMS sistema.  Z njim spreminjamo ali dodajamo informacije, dodajamo izdelke, spreminjamo multimedijske vsebine, dodajamo datoteke in imamo celovit nadzor nad spletno stranjo. To pomeni, da nas zunanji izvajalec dejansko po oblikovanju spletne strani, nauči tudi samega nadzora nad uporabo in urejanjem.

Izogibajmo se oblikovanju spletnih strani generične narave

Generična vsebina in izgled odvračata potencialne stranke. Preden se dogovorimo za oblikovanje spletnih strani, moramo tako najti izvajalca, ki bo mesto prilagodil naši viziji in potrebam naših kupcev. Mesto mora tudi zaščititi pred vdori s strani tretjih oseb in preprečiti možnost zlorabe osebnih podatkov naših strank. Mesto mora biti pregledno, informativno in enostavno za iskanje podkategorij ter izdelkov.

Uporaba različnih programskih jezikov

Namesto izbire generične oblike strani, raje posezimo po ponudniku,ki nudi oblikovanje spletnih strani na unikaten način. Uporabi naj HTML, programski jezik Java ter tehnologije kot so CSS in podobno. registrira naj tudi dovolj veliko število elektronskih naslovov in poddomen, ki bodo poskrbele za zvišanje našega prihodka.

Varnostno kopiranje vsebin in druge prednosti 

Pri izbiri ponudnika, bodimo pozorni, da nam nudi celovito storitev. Poleg oblikovanja spletnih strani, naj nudi tudi:

  • Zanesljive in kvalitetne strežnike,
  • Varnostno kopiranje vsebine,
  • Brezplačno odpravljanje napak,
  • Hitro odzivno tehnično podporo,
  • Mesečno analizo obiska.