Vrhunski laserski tiskalniki


V svetu laserski tiskalnikov je le malo proizvajalcev tako uspešnih, kot Xerox. To je Ameriško podjetje, ki obstaja že od leta 1906. Sprva je bila misija podjetja proizvajanje fotografskega papirja in opreme. Z napredkom tehnologije pa so se pričeli na veliko ukvarjati z izdelavo tiskalnikov in skenerjev ter druge računalniške opreme povezane s slikovno tehnologijo. Dandanes pa je podjetje znano kot vrhunski proizvajalec navadnih in laserskih tiskalnikov, ki so namenjeni za osebno in poslovno uporabo.

Xerox laserski tiskalnik
V svetu laserski tiskalnikov je le malo proizvajalcev tako uspešnih, kot Xerox.

Vrhunska kvaliteta tiskanja

Xerox je znan proizvajalec tiskalnikov, ki imajo vrhunsko kakovost tiskanja. To še posebej velja za laserske izvedbe tiskalnikov. Te pa potrebujejo tonerje za pravilno delovanje, ki ne vsebujejo tekoča barve, ampak barvni prah. 

Tiskalniki Xerox so znani po tem, da imajo tudi cenejše serije modelov sposobnost izdelave vrhunskih dokumentov in slik. Tako lahko samo kakovost tiskanja primerjamo z dražjimi modeli od drugih proizvajalcev. Pri tem pa ne bomo porabili veliko barve, kar nam bo znižalo stroške vzdrževanja laserske naprave. Seveda lahko vedno kupimo originalni ali nadomestni toner – oba bomo lahko uporabljali brez kakršnihkoli zapletov.

Podpora za več različnih vrst papirja

Dandanes lahko uporabljamo svojo tiskalno napravo za izdelavo različnih fotografij, dokumentov in drugih listin. Pri tem pa nekateri uporabniki raje uporabljajo svojo vrsto papirja, ki je drugačna od navadnih izvedb. Xerox izdeluje tiskalne naprave, ki podpirajo vse popularne vrste papirja. Tako bodo fotografi, oblikovalci, inženirji in ljudje iz drugih obrti brez težav natisnili svoje umetnije, projekte in načrte na želeno zvrst papirja.

Xerox naprave so narejene za zahtevna okolja

Velika prednost Xerox laserskih naprav je ta, da so narejene za zahtevna okolja. Ta okolja so lahko industrijske, podjetniške in druge narave, kjer se veliko tiska. Tako omenjene naprave uporabljajo najbolj kakovostne materiale izdelave, ki lahko prenesejo večletno uporabo. Laserski tiskalniki pa za ustvarjanje črk in barv uporabljajo tonerje, saj sam tiskalnik ne vsebuje šob. Tako ni potrebe po tem, da bi nas skrbelo, da bi se zamašila šoba.

Laserski tiskalnik Xerox
Laserski tiskalniki pa za ustvarjanje črk in barv uporabljajo tonerje, saj sam tiskalnik ne vsebuje šob.

Laserske naprave uporabljajo posebno tehnologijo, ki zapeče barvo na papir ter tako ustvari sliko, besedilo in druge oblike. Pri tem pa ni možnosti, da bi se barva razmazala po oblekah, mizi in drugih površinah.

Hitra priprava tiskalnika na delovanje

Tonerji so izredno odporni na staranje in zunanje vplive. To pa ni največja prednost laserskih tiskalnikov. Veliko uporabnikov se strinja, da je sposobnost hitrega delovanja morda najbolj uporabna lastnost. S tem je mišljeno to, da se sama naprava hitro ogreje in je skoraj takoj pripravljena na uporabo. Pri inkjet tiskalnikih pa temu ni tako, saj potrebujejo dokaj veliko časa, da se pripravijo na delo, če jih prižgemo na hladno.

Hitra sposobnost izdelovanja dokumentov in slik je še posebej pomembna za okolja, kjer je potrebno skozi cel dan izdelovati različne dokumente. To je potrebno v poslovnih in drugih okoljih, kjer se neprestano izdajajo računi, dobavnice, urniki ipd.

Tonerji lahko izdelajo veliko število dokumentov

Eden izmed razlogov, zakaj so tonerji vedno bolj zaželeni v podjetjih in raznih organizacijah je ta, da se ne iztrošijo zelo dolgo. Kartuše, ki vsebujejo črnilo, so sicer tudi primerne za omenjena okolja, vendar lahko potiskajo daleč manj papirja. Poleg tega pa so izpostavljene izsušitvi, če tiskalnika dolgo ne uporabljamo.

Xerox toner
Eden izmed razlogov, zakaj so tonerji vedno bolj zaželeni v podjetjih in raznih organizacijah je ta, da se ne iztrošijo zelo dolgo.

Tonerji pa, kot prej rečeno, vsebujejo barvni prah. Ta se ne posuši in lahko nanese barvo na približno od 16.000 do 60.000 listov. Seveda so tudi dražji za nakup od kartuš, vendar se veliko bolj obnesejo v zahtevnih okoljih.

Multifunkcijske naprave za poslovanje

Xerox je morda najbolj poznan po svojih multifunkcijskih napravah za poslovno uporabo. Te so narejene iz vrhunskih materialov, ter imajo ekonomično porabo električne energije. Sam tiskalnik ima ekonomično porabo tonerja, kar močno zniža stroške vzdrževanja in poveča kapaciteto izdelave slik in dokumentov.

Multifunkcijske naprave Xerox pa tudi porabijo zelo malo energije. Ko naprave ne uporabljamo, gre ta v stanje pripravljenosti oziroma spanje. V tem načinu porabi manj kot 1 Watt elektrike, kar je zanemarljivo malo. To je še posebej pomembno, če želimo čim manj obremenjevati okolje s porabniki električne energije.

https://www.youtube.com/watch?v=VBnr5fbR6BA

Napredne funkcije, kot so Wi-Fi, Bluetooth, Wi-Fi Direct in tiskanje prek spleta, pa so prisotne tudi v modelih nižjega cenovnega razreda. Tako bomo vedno imeli možnost tiskanja, tudi če ne bomo fizično prisotni doma.

Na naslovu www.toner123.si pa lahko zasledimo kartuše in tonerje za vse priznane izdelovalce tiskalnih naprav. V ponudbi pa lahko tudi izbiramo med različnimi vrstami tiskalnikov, ki so vrhunske kvalitete in narejeni s strani priznanih proizvajalcev.

Preberite si še naslednji članek: Olajšajmo si življenje s prenosnim računalnikom